Când mai vedem Perseidele în acest an. Cea mai cunoscută ploaie de stele promite un spectacol de neratat
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Perseidele
Perseidele
Ploaia de meteoriți a început deja, însă va avea un punct culminant cât de curând, când o vom putea vedea cel mai bine.

Perseidele, renumita ploaie de meteoriți din emisfera nordică, a început oficial pe 14 iulie și va continua până pe 1 septembrie 2024. Punctul culminant al fenomenului, când vor fi vizibili cei mai mulți meteori, va avea loc în noaptea de 11 spre 12 august. În acest interval aproximativ 50 de meteori pe oră vor lumina cerul, informează Royal Museums Greenwich.

Stelele căzătoare nu sunt altceva decât meteoriți care ard în atmosferă, provenind de la cometa 109P/Swift-Tuttle. Pentru a asista la acest spectacol ceresc, cel mai bine este să vă îndreptați către un loc întunecat și izolat, departe de luminile orașului.

Momentul ideal pentru a privi cerul este după ora 23:00 și până chiar înainte de răsăritul soarelui. Deși unele previziuni sugerează că ar putea fi văzuți până la 150 de meteori pe oră, experții estimează că numărul real se va apropia mai degrabă de 50, ceea ce rămâne totuși impresionant. Nu uitați să lăsați ochii să se adapteze treptat la întuneric și evitați să priviți prin ecrane pentru a vă bucura pe deplin de spectacolul ceresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel