Data publicării:

Când încep înscrierile la creșă și grădiniță

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @oksix
FOTO: Freepik @oksix
Înscrierile la creșă și grădiniță se vor desfășura în trei etape.

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță, acesta urmând să fie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, înscrierea pentru educația timpurie se va desfășura, într-o primă etapă, în perioada 27 mai - 14 iunie, potrivit unei postări făcute de Deca pe contul său de Facebook.

”Am anunțat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma inițială a proiectului. (...) Toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial a metodologiei de înscriere și a calendarului”, a scris Ligia Deca pe rețeaua socială.

Astfel, între 20 și 24 mai se va face reînscrierea copiilor care frecventează creșa sau grădinița în acest an școlar, iar prima etapă de înscriere pe baza celor trei opțiuni exprimate de părinți este cuprinsă între 27 mai și 14 iunie.

Pe 14 iunie se vor afișa listele copiilor înscriși și a numărului de locuri libere după prima etapă de înscriere. 

A doua etapă, între 17 iunie și 5 iulie

Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 17 iunie și 5 iulie, la această din ultimă dată urmând să fie anunțate listele copiilor înscriși, precum și locurile rămase libere.

În perioada 19-29 august se va desfășura ”etapa de ajustări”, în care va avea loc înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape sau care nu au participat la înscriere.

Pe date de 30 august se va afișa lista copiilor înscriși, precum și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări.

Citește și: Parenting în comunism. Lavinia Betea: Au fost idei atât de absolutiste și șocante pentru zilele noastre... E o nouă religie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel