Data actualizării:
Data publicării:

Când DIETA devine un EȘEC, chiar dacă ai slăbit. Specialist în nutriție: N-ai realizat NIMIC! - VIDEO

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Totul despre dietă/ foto pexels Steve Buissinne
Totul despre dietă/ foto pexels Steve Buissinne
Dieta, în termeni moderni, reprezintă un proces de slăbire limitat, ceea ce este greșit.

Intențiile de moment duc românii în cabinetele medicilor nutriționiști, în special după Crăciun sau Paști. De cele mai multe ori, ei sunt mânați de sentimentul de vinovăție. Astfel, intenția nu este confirmată, de multe ori, de o schimbare pe termen lung, după cum a subliniat și dr. Șerban Damian, specialist în nutriție, în cadrul emisiunii DCNews și Spectacola. Acesta a vorbit și despre dietele minune, în cadrul emisiunii.

Secretul succesului unei DIETE: Mici modificări pe termen lung

”Dietă înseamnă stil de viață, la origine” a subliniat specialistul în nutriție. Astăzi, însă, dieta înseamnă un stil alimentar restrictiv pentru o perioadă limitată de timp, ceea ce este greșit.

”Dietele populare, cu nume proprii, create de cineva, au abordări pe termen scurt care ne scot din realitatea vieții, ceea ce este foarte greșit. Trebuie să mergem pe modificarea stilului de viață, adică o serie de mici modificări pe care să poți să le menții pe termen lung. Dacă te orientezi către o dietă, în termeni moderni, care te scoate în afara realității, sunt ok pe o perioadă scurtă de timp, prin rezultate, dar nu sunt abordări pe termen lung. Dacă nu înveți să faci trecerea către stilul de viață echilibrat, n-ai realizat nimic! Ai realizat câteva kilograme date jos, uneori multe, într-adevăr, oamenii pot să slăbească zeci de kilograme, dar nu înseamnă că au învățat ceva sau că au făcut o schimbare care să le consolideze realizarea, să-i facă să-și mențină greutatea normală.” a punctat dr. Șerban Damian. 

Dieta începe cu reguli stricte

Totuși, specialistul în nutriție subliniază că ”în unele situații, acest lucru trebuie să înceapă printr-un set de reguli ceva mai stricte”. ”Dacă vrei să slăbești și să controlezi acest proces, e nevoie, la început, să implementezi o formă ușor mai agresivă, poate mai strictă” a mai spus el, în cadrul emisiunii. 

Citește și: EXCLUSIV  Alimentele ALIAT în fața bolilor. Ce alimente să EXCLUDEM. Dr. Damian: E vorba și despre CANTITĂȚI

Vezi întregul interviu cu sfaturi despre diete, alimente, sport: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel