Cancerul prezidențial și cearta Ponta-Antonescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

În plină Putere a regimului Traian Băsescu, revistele lui Corneliu Vadim Tudor lansau tema ”cancerului prezidențial”.  Nu fiindcă avea informații, ci fiindcă citise presa franceză, în urmă cu două decenii. Când François Mitterand a câștigat al doilea mandat, Opoziția a fost devastată.  Aveau de așteptat mult prea mult pentru a rezista. Zvonurile privind o afecțiune prezidențială, care l-ar împiedica pe Mitterand să guverneze  încă 7 ani, au reanimat Dreapta. Vadim a folosit aceeași tehnică: într-un moment în care Băsescu părea invincibil, a dat adversarilor acestuia  știrea pe care doreau să o audă.

Răsfoind presa favorabilă lui Traian Băsescu, observăm că, după dezastrul din 9 decembrie, se agață de trei ipoteze, trei situații care i-ar permite liderului să redevină Jucător. O spargere a PSD, o scindare a USL și o criză externă. ( Sper că Sabina Fati se gândește la un dezastru economic, gen prăbușirea euro, nu la un cataclism planetar sau vreun război...)

Ce s-a petrecut în USL, joi, 20 decembrie? O bătaie pe posturi, așa cum s-a văzut din afară? Nimic, așa cum au declarat, la televizor? Au încercat cele două părți să-și testeze limitele, să facă presiuni, una împotriva alteia, prin mass media?

Nici nu contează, de fapt. Întreruperea audierilor, în Comisii, după marșul triumfal din zilele precedente, întârzierile în comunicare și zvonurile au dat impresia unui cutremur în USL și ăsta e singurul lucru important. Presa portocalie a înviat. Speranțele electoratului de aceeași culoare, la fel. Oamenii lui Băsescu din instituții și structuri au răsuflat ușurați. Iar parlamentarilor PP-DD le-a crescut prețul. De ce să se repeadă, acum, la masa Puterii, unde vor primi un loc pe colț și o linguriță, când ar putea să primească un polonic și un loc în fruntea bucatelor, dacă așteaptă să se  mai certe ăia o dată?

Până la urmă, nimic nu e mai sănătos pentru Opoziție decât o ceartă în arcul Puterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel