Cancerul apare mai mult aleatoriu, decât din orice alt motiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Centrul pentru Cancer Johns Hopkins Kimmel a descoperit că nici genele și nici mediul înconjurător nu cauzează cancer, în cele mai multe dintre cazuri fiind vorba despre o întâmplare.

De obicei atribuim cancerul genelor moștenite, precum mutațiile BRACA1 sau BRACA2, responsabile pentru cancerul de sân, ovarian și pentru cancerul de prostată.

Altfel, îl atribuim unei alegeri de stil de viață cum ar fi fumatul sau ceva ce are de-a face cu mediul - expunerea la poluare sau la radiații. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în revista Science arată că majoritatea cancerelor (66%) sunt doar o întâmplare, o eroare în replicarea ADN-ului.

În acest fel, dezvoltarea cancerului, în multe cazuri, este inevitabilă. Geneticianul Bert Vogelstein și matematicianul Cristian Tomasetti, de la Centrul pentru studierea cancerului Johns Hopkins Kimmel, sunt cei ce au realizat studiul, un follow-up la un altul precedent, care a ajuns la aceeași concluzie.

Pentru a se reproduce, celulele se divid. De fiecare dată când una face acest lucru, se formează mici greșeli în copiile ADN-ului ei. De obicei, ele nu creează probleme. Dar dacă se întâmplă de mai mult de o dată într-o genă care cauzează cancer, boala poate cuprinde rădăcina și celula poate deveni canceroasă.

[citeste si]

                                                                                                                              

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel