Cancer prostată - cancer sân, paralelă decese. Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu (Sanador): S-au schimbat următoarele lucruri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu de la Spitalul Clinic Sanador a explicat de ce, în statisticile realizate la nivel mondial, cancerul de prostată a depăşit cancerul de sân în ceea ce priveşte cauzele de deces. 

Într-un interviu acordat DC News, doctorul Bogdan Gabriel Pârlițeanu de la Spitalul Clinic Sanador a comentat informaţia potrivit căreia, la nivel mondial, cancerul de prostată a depăşit cancerul de sân în clasamentul cauzelor de deces provocate de "boala cu o mie de feţe" - aşa cum i se spune cancerului.

"S-au schimbat multe lucruri, în ultimii 5-7 ani, în ceea ce înseamnă monitorizare, depistare precoce, urmărire şi tratament, atât în ceea ce priveşte cancerul de prostată cât şi cel de sân. Din America vine o propagandă foarte puternică şi nu numai, pe tot globul este o puternică publicitate legată de susţinerea asociaţiilor de cancer de sân. Femeile au devenit mai atente, se investighează mult mai repede, sunt mult mai conştiente de posibiliatea acestei patologii.

 Sanador

În ceea ce priveşte bărbaţii (n.r. – în cazul cancerului de prostată) vine o neglijare din partea bărbaţilor şi poate o lipsă de informare a bărbatului. Marea majoritate a pacienţilor care vin la mine mă întreabă ‚am probleme cu prostata?’ şi eu încerc să le explic că nu întotdeauna prostata e problema. Trebuie să urmărim tot ce înseamnă sistemul urinar. Orice patologie poate determina simptome asemenea unei prostate, chiar dacă prostata este mică", a explicat, în cadrul interviului, dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel