Cancer de piele. Test care determină RISCUL apariției
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Cercetători de la QIMR Berghofer Medical Research Institute, din Australia, au prezentat luni un test digital care determină cu "mare precizie" riscul de a dezvolta un melanom de către persoanele cu vârsta de peste 40 de ani în următorii trei ani şi jumătate, relatează EFE. 

"Testul digital ajută la identificarea acelor persoane cu mai mare probabilitate de a dezvolta un melanom, astfel încât medicul să poată decidă cum să acţioneze", notează într-un comunicat profesorul David Whiteman, coautor al testului împreună cu Catherine Olsen. 

Whiteman a precizat că testul (https://publications.qimrberghofer.edu.au/Custom/QSkinMelanomaRisk) nu se doreşte în niciun caz un substitut al medicului, oferind utilizatorului doar o orientare generală a riscului pe care îl are de a dezvolta un melanom în următoarele 42 de luni. 

Zeci de mii de persoane, în cadrul studiului 

Studiul finanţat de National Health and Medical Research Council din Australia este publicat luni de revista de specialitate National Cancer Institute. 

Testul calculează riscul ţinând cont de şapte factori, precum vârsta, sexul sau culoarea părului, printre altele, şi a fost elaborat prin compilarea datelor a 42.000 de persoane. 

Melanomul, carcinomul bazocelular şi carcinomul epidermoid sunt cele trei tipuri de cancer de piele cele mai frecvente în lume, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel