Cancer de piele. Ce tip de tehnică de radioterapie se folosește. Cea cu fotoni nu este recomandată, atrage atenția dr. Matei Bâră (Sanador)
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Iată ce fel de tehnici se folosește în intervenția asupra cancerului de piele.

”Tehnicile de radioterapie de contact sunt folosite în anumite localizări, cum ar fi cancerele de piele, unde radioterapia cu fotoni nu este foarte recomandată. Atunci, sunt anumite tipuri de aparate, care sunt destul de rare, pentru că și cancerele de piele sunt mai rare decât alte cancere, precum cele pulmonare, de sân sau prostată, în care folosim anumite aparate care duc doza direct pe piele și atunci au un beneficiu mai mare acest tip de radioterapii pe tumorile superficiale” a spus dr. Matei Bâră, medic specialist radioterapie, șeful departamentului de radioterapie din cadrul Centrului Oncologic SANADOR, în cadrul dezbaterii ”Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare”, organizată astăzi, 20 mai 2022, de către DCMedia Group,

Anterior, acesta a precizat că marea majoritatea a clinicilor care au servicii de radioterapie utilizează aparatele cu raze X, care sunt, de altfel, și cele mai folosite. În afara țării, sunt anumite centre, reduse ca număr, care efectuează terapie cu alte tipuri de particule, cum sunt cele cu protoni sau cu ioni de carboni, după cum ne spune dr. Matei Bâră. Acesta afirmă că implică dotări care, în România, momentan, nu au cum să apară. ”Au anumite beneficii pe anumite localizări, dar la altele sunt similare ca și răspuns terapeutic și efecte adverse locale” spune medicul specialist radioterapie. 

Citește mai mult aici: EXCLUSIV  Înlocuiește radioterapia chirurgia? Dr. Matei Bâră, Sanador: S-a dezvoltat foarte mult, efectele adverse au scăzut

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii ”Cancerul poate fi învins prin prevenție, depistare precoce și terapie inovatoare”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel