Data publicării:

Cancelarul austriac Christian Kern pleacă din solda Rusiei

Autor: Julia Pandi | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cancelar austriac Christian Kern a plecat din solda Rusiei.

„Astăzi, la orele dimineții, am informat organele societății pe acțiuni a căilor ferate de stat ruse, RDZ, că renunț imediat la mandatul meu din Consiliul de supraveghere. RZD a devenit parte a logisticii de război rusești. Gândurile mele sunt la victimele acestei agresiuni fără sens. Regret profund asta”, a declarat fostul cancelar austriac Christian Kern, conform kurier.at.

Christian Kern a fost șeful guvernului austriac între 2016-2017 și președintele partidului social-democrat austriac, SPÖ. Acesta aparține mai multor foști lideri politici occidentali care au fost angajați de diverse societăți rusești fiind catalogați astfel drept „colaboraționiști”, după încheierea carierei politice active. Acestora li s-a reproșat că și-au dat girul unui regim antidemocratic.

Fostul cancelar e primul care a renunțat la funcția de membru al consiliului de supraveghere al căii ferate de stat ruse.

Acesta și-a justificat anterior mandatul în favoarea RZD spunând că nu ar fi o activitate politică dar ulterior a înțeles că nu mai poate continua după atacurile pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei.

VEZI ȘI: Harta invaziei ruse în Ucraina. Rusia prinde în clește și atacă din Nord spre Sud, din Belarus și Crimeea

Federația Rusă a lansat, în primele ore ale acestei dimineți, o operațiune militară de proporții împotriva Ucrainei, imediat după un mesaj la televiziune al președintelui rus Vladimir Putin care a justificat atacul la scară largă de „demilitarizarea” Ucrainei și genocidul din Est.

„Republicile Populare din Donbas au solicitat ajutorul Rusiei. În legătură cu aceasta, am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev, timp de opt ani”, a anunțat Vladimir Putin care a cerut Armatei Ucrainei să „depună armele” și să nu opună rezistență.

Imediat după difuzarea mesajului, care a avut loc la ora 5:45, ora Moscovei, Rusia a invadat Ucraina. Concomitent în marile orașe s-au auzit numeroase explozii, inclusiv în capitala Kiev, dar și în Harkov sau Odessa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel