Data publicării:

Cancelarul german Olaf Scholz nu crede într-o revenire a lui Donald Trump la președinția SUA

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cancelarul german Olaf Scholz nu crede că fostul președinte american Donald Trump va mai obține un mandat.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, nu crede că Donald Trump, fostul președinte al SUA, va reveni la Casa Albă, conform Agerpres. Scholz spune că “mai degrabă președintele (actual Joe) Biden va fi reales”, în cadrul unui eveniment organizat de Augsburger Allgemeine și găzduit de publicația germană cu același nume.

Scholz nu a vrut să vorbească despre posibilitatea ca Trump să câștige alegerile și despre impactul pe care l-ar avea asupra politicii internaționale. “Credeți că nu analizăm cu atenție toate situațiile internaționale?”, a replicat el. Scholz l-a lăudat pe Biden pentru “experiența sa extraordinară în politica internațională” și pentru “bunul său simț”, dincolo de sfaturile pe care le primește de la consilierii săi.

Scholz consideră că Biden este cel mai potrivit să rezolve diviziunile din societatea americană. “Dacă există cineva care are vreo șansă să depășească această divizare și să se opună divizării, atunci acel cineva este președintele democrat Biden”, a subliniat Scholz.

Relație tensionată între Scholz și Trump

 

Relația dintre Germania și SUA a fost tensionată sub mandatul lui Trump, care a criticat adesea Germania pentru excedentele sale comerciale, nivelul cheltuielilor sale pentru apărare și dependența sa de gazul rusesc.

Scholz a fost mereu considerat un reprezentant al aripii mai degrabă conservatoare a SPD, partidul social-democrat din Germania, și un susținător al cooperării transatlantice. Olaf Scholz a declarat în mai 2023 că îl preferă pe Biden în locul lui Trump și că speră ca acesta să fie reales pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

El l-a lăudat pe Biden pentru experiența sa în politica internațională și pentru eforturile sale de a depăși diviziunile din societatea americană.

Scholz a avut o conversație telefonică cu Biden în ianuarie 2023, în care au discutat despre situația din Ucraina și despre sprijinul acordat de SUA și Germania țării vecine Rusiei, care se confruntă cu o amenințare militară din partea acesteia. Scholz a subliniat importanța solidarității occidentale în fața agresiunii rusești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel