Canalul Siret - Bărăgan, pas istoric pentru reabilitare
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 16 iun 2022, 16:47
WhatsApp
Realizarea Canalului Siret-Bărăgan ar permite irigarea a 500.000 până la 700.000 de hectare de teren
Realizarea Canalului Siret-Bărăgan ar permite irigarea a 500.000 până la 700.000 de hectare de teren
În ședința de azi a Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a  fost avizată documentația privind reabilitarea Canalului Siret - Bărăgan pe tronsonul Haret-limită cu localitatea Garoafa pe raza județului Vrancea. 

Ministrul MADR, Adrian Ionuț Chesnoiu, l-a asigurat telefonic pe prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici,  de faptul că demersurile făcute sistematic au ajuns la București și că reabilitarea Canalului va fi făcută prin Programul Național de Reabiltare a Infrastructurii de Irigații.

Mai mult decât atât, prefectul PSD de Vrancea, Nicușor Halici,  împreună cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Vrancea au reușit să adauge la tronsonul inițial o distranță suplimentară de nouă kilometri. Valoarea lucrărilor de reabilitare este de aproape 600 milioane lei (120 milioane euro).

Vezi și: Nicușor Halici, Prefectul de Vrancea: Nu stăm să ne jucăm, că nu-i de joacă

Prefectul Nicușor Halici ține să mulțumească Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin ministrul Adrian Ionuț Chesnoiu pentru tot sprijinul și implicarea de care a dat dovadă pentru realizarea acestui obiectiv de importanță națională.

Realizarea Canalului Siret-Bărăgan ar permite irigarea a 500.000 până la 700.000 de hectare de teren din Câmpia Română şi obţinerea unor economii de 50% la energie, deoarece transportul apei în sistemele de irigaţii se va face preponderent gravitaţional şi mai puţin prin pompare. Totodată, canalul ar putea fi exploatat şi turistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?