Canalele venețiene aproape s-au uscat. Italia se confruntă cu o nouă secetă (Video)
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Gazetino
Sursa Foto YouTube Gazetino
Lipsa precipitațiilor din această iarnă au ridicat îngrijorarea că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă secetă după urgența din vara trecută. 

Avertismentul vine de la Veneția, unde inundațiile sunt în mod normal preocuparea principală, dar acum se confruntă cu un nivel al apei deosebit de scăzut, care face imposibilă navigarea gondolelor, a taxiurilor pe apă și a ambulanțelor.

”Râurile și lacurile italiene suferă de o lipsă severă de apă”, a declarat luni grupul de mediu Legambiente, cu atenția concentrată în mod special pe nordul țării. ”Po, cel mai lung râu al Italiei, care curge de la Alpi în nord-vest la Marea Adriatică, are cu 61% mai puțină apă decât în ​​mod normal în această perioadă a anului”, a adăugat într-un comunicat.

În iulie anul trecut, Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani și a declarat stare de urgență în zonele din jurul Po, care reprezintă aproximativ o treime din producția agricolă a țării.

”Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat din iarna 2020-2021”, a declarat expertul în climă, Massimiliano Pasqui, de la institutul italian de cercetare științifică CNR, citat de The Guardian. ”Trebuie să recuperăm 500 mm în regiunile de nord-vest: avem nevoie de 50 de zile de ploaie”, a spus el.

Nivelul apei de pe Lacul Garda, în nordul Italiei, a scăzut la minime record, făcând posibilă ajungerea la mica insulă San Biagio de pe lac printr-o cale expusă.

Un anticiclon domină vremea în vestul Europei de 15 zile, aducând temperaturi blânde, observate mai normal la sfârșitul primăverii. Cele mai recente prognoze meteo semnalează totuși posibile precipitații și ninsori în Alpi, în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel