Canada a adoptat un plan pentru a primi 500.000 de migranți până în 2025. Țara se confruntă cu o forță de muncă îmbătrânită și cu o natalitate scăzută
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 27 noi 2022, 22:37
WhatsApp
Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres
Canada aa adoptat un plan pentru a atrage mai multe sute de mii de migranți în următorii ani.

Canada pariază foarte mult pe imigrație pentru a umple golurile lăsate de forța de muncă îmbătrânită. De asemenea, la fel ca multe națiuni occidentale, țara are o populație îmbătrânită, cu o rată a natalității mai scăzută.

Acum, pentru a ajuta la stimularea economiei, guvernul a anunțat un plan agresiv de a primi sute de mii de migranți în următorii câțiva ani. În trecut, Canada a manifestat un sprijin foarte mare pentru imigrație.

La începutul acestei luni, guvernul federal a anunțat un plan agresiv de a primi 500.000 de imigranți pe an până în 2025, aproape 1,5 milioane de noi imigranți venind în țară în următorii trei ani.

Acest plan ar face ca țara să primească un număr de aproximativ opt ori mai mare de rezidenți permanenți în fiecare an - pe populație - decât Regatul Unit și de patru ori mai mult decât vecinul său sudic, Statele Unite ale Americii. Totodată, un sondaj recent arată că există, de asemenea, o stare de anxietate cu privire la primirea atâtor noi imigranți.

CITEȘTE ȘI     -    Pentru ce caută Macron ajutor la Washington? Președintele francez urmează să fie primit de Biden la Casa Albă

Țara a mai primit migranți în ultimii ani

De mulți ani, Canada a încercat să atragă rezidenți permanenți - imigranți care au dreptul de a rămâne în țară pe termen nelimitat, dar care nu sunt cetățeni - pentru a menține populația și economia în creștere. Anul trecut, țara a primit 405.000 de rezidenți permanenți - cei mai mulți din întreaga sa istorie.

Astăzi, aproximativ unul din patru canadieni au venit în țară ca imigrant, cel mai ridicat număr dintre țările G7. Marea Britanie are, de asemenea, o populație de imigranți de aproximativ 14%.

În SUA, unde numărul de imigranți care intră în țară prin granița de sud a atins un maxim istoric, există de asemenea îngrijorare cu privire la faptul că sunt mai mulți imigranți decât locuri de muncă, conform BBC.

CITEȘTE ȘI     -    Criza şoferilor de camioane din Canada. Trudeau intervine pentru folosirea unei legi de urgenţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?