Canabis medicinal în Luxemburg. Sursa oficială
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Canabis medicinal - Luxemburg va aduce marihuană în scopuri medicale din Canada.

Producătorul canadian de canabis Aurora a anunţat joi că a fost ales de guvernul luxemburghez pentru a exporta iarbă în această ţară europeană, în cadrul unui nou program de consum în scopuri medicale a marihuanei, relatează AFP.

'Din câte ştim, Aurora este primul producător de canabis medicinal din lume selectat de Ministerul Sănătăţii din Luxemburg pentru a furniza floarea uscată de canabis', a informat compania cu sediu la Edmonton (vestul Canadei) într-un comunicat.

Deputaţii luxemburghezi au adoptat în iunie o lege autorizând canabisul în scopuri medicale, însă într-un cadru foarte restrictiv corelat condiţiilor de sănătate şi de rezidenţă. Guvernul liberal al acestei mici ţări de 600.000 de locuitori a anunţat luni că doreşte de asemenea să depenalizeze producţia şi utilizarea în scop recreativ a acestei plante. Aurora Cannabis Inc. este unul din marii protagonişti ai pieţei de canabis canadian, în plină dezvoltare după ce această ţară a devenit a doua din lume care a autorizat consumul recreativ de marihuana, la 17 octombrie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel