Campionatul Mondial de Formula 1. Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Campionatului Mondial de Formula 1. Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite / Foto: Facebook Sergio Perez
Campionatului Mondial de Formula 1. Sergio Perez a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite / Foto: Facebook Sergio Perez
Sergio Perez a câştigat duminică Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Mexicanul Sergio Perez (Red Bull), plecat din pole position, a câştigat duminică Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, fiind urmat pe podium de coechipierul său, olandezul Max Verstappen, deţinătorul titlului, şi de spaniolul Fernando Alonso (Aston Martin), transmite presa internaţională, potrivit Agerpres.

Cine este Sergio Perez

Sergio Pérez Mendoza este un pilot de curse mexican. Cariera lui a început la Sauber în 2011. El a condus în trecut și pentru echipele  McLaren, Force India și Racing Point. El a câștigat primul său Mare Premiu de Formula 1 la Marele Premiu al Sakhirului din 2020, doborând recordul de starturi înainte de a câștiga o cursă la 190, scrie Wikipedia.

Pérez s-a alăturat echipei McLaren pentru sezonul 2013, dar mașina nu a reușit să ofere echipei niciun podium. Ulterior, pentru sezonul 2014, echipa a decis să-l înlocuiască pe Pérez cu pilotul danez Kevin Magnussen foarte târziu în sezon, lăsându-l pe Pérez fără loc.

În decembrie 2013, a fost anunțat că Pérez a semnat cu Force India într-un acord de 15 milioane de euro. El a rămas cu Force India după ce au intrat în administrare în a doua jumătate a anului 2018, iar apoi cu Racing Point după reformarea lor în 2019.

În decembrie 2020, Pérez a semnat cu Red Bull Racing pentru sezonul 2021, după prima sa victorie în Formula 1 la Marele Premiu al Sakhirului din 2020, înlocuindu-l pe Alexander Albon.

Pérez a câștigat apoi Marele Premiu al Azerbaidjanului din 2021, așigurându-și a doua sa victorie în Formula 1. Pérez a obținut primul său pole position la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2022, a treia victorie din carieră urmând să vină la Marele Premiu al Principatului Monaco din 2022. Pérez a obținut a patra victorie la Marele Premiu al statului Singapore din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel