Campionatul Mondial de fotbal. Argentina, preferata rușilor. Putin l-a felicitat pe Alberto Fernandez pentru victoria echipei naționale
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Campionatul Mondial de fotbal. Argentina, preferata rușilor. Putin l-a felicitat pe Alberto Fernandez pentru victoria echipei naționale / Foto: Pixabay
Campionatul Mondial de fotbal. Argentina, preferata rușilor. Putin l-a felicitat pe Alberto Fernandez pentru victoria echipei naționale / Foto: Pixabay
Aproape fiecare al patrulea rus care a urmărit Campionatul Mondial de fotbal a sprijinit Argentina.

Aproximativ o treime dintre ruși (30%) au urmărit Cupa Mondială din Qatar - fiecare al unsprezecelea (9%) a urmărit în mod regulat meciurile din cadrul Campionatului Mondial de fotbal, fiecare al cincilea rus (21%) a primit informații din comunicate de presă, potrivit unui sondaj realizat de VTsIOM, scrie Interfax.

Rezultatele studiului, publicat luni pe site-ul centrului, au arătat că naționala Argentinei a devenit principala favorită a fanilor ruși care au urmat campionatul. Aproape fiecare al patrulea respondent (24%) care a urmat campionatul a susținut echipa de fotbal a Argentinei.

Întrebați de sociologi despre ce echipă au susținut respondenții, permițând până la trei răspunsuri, 18% dintre cei care au urmat campionatul au notat echipa Franței, 17% dintre respondenți au preferat fotbaliștii marocani și fiecare al șaptelea (14%) i-a preferat fotbaliștii brazilieni.

Potrivit VTsIOM, 9% dintre rușii care au urmat campionatul au susținut echipa portugheză, iar 8% dintre cei chestionați au susținut echipa sârbă. Sondajul telefonic pentru toată Rusia a fost realizat pe 11 decembrie 2022 în rândul a 1600 de respondenți cu vârsta de 18 ani și peste.

Putin l-a felicitat pe președintele Argentinei pentru victoria echipei naționale la Cupa Mondială

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat duminică pe liderul argentinian Alberto Fernandez pentru victoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială din Qatar.

"Vladimir Putin tocmai a avut o conversație telefonică cu președintele argentinian Fernandez și l-a felicitat călduros pentru victoria naționalei Argentinei la Cupa Mondială", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Reamintim că jucătorii echipei naționale a Argentinei i-au învins pe rivalii din Franța în finala Cupei Mondiale. Timpul principal al jocului de la Lusail s-a încheiat cu scorul de 2:2. În prelungiri, echipele au mai marcat un gol - 3:3. La loviturile de departajare, argentinienii au fost mai preciși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel