Data publicării:

Campioana olimpică la tenis, Belinda Bencic, și-a anunțat retragerea la numai 26 de ani

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Anunțul campioanei olimpice en-titre a fost făcut pe contul de Instagram. Care este motivul retragerii neașteptate.

Jucătoarea de tenis Belinda Bencic (locul 14 WTA, 26 de ani), campioana olimpică en-titre, și-a anunțat retragerea din circuit profesionist. Sportiva din Elveția a luat această decizie pentru că așteaptă primul copil al cuplului pe care îl formează din 2018 cu Martin Hromkovic (41 de ani), antrenorul personal de fitness.

”Așteptând micul nostru miracol în curând! Abia așteptăm să te cunoaștem”, a scris Belinda Bencic, în postarea făcută pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Belinda Bencic (@belindabencic)

Postarea Belindei Bencic nu a făcut nicio mențiune cu privire la data nașterii copilului. Elvețianca a jucat ultimul său turneu din 2023 în septembrie, la San Diego, unde a pierdut în primul tur în fața Aliaksandrei Sasnovich, dar fusese inclusă anterior pe lista Elveției pentru finala Cupei Billie Jean King, care începe săptămâna viitoare, competiție pe care echipa Elveției a câștigat-o în 2022, scrie site-ul WTA Tennis.

Anunțul lui Bencic a fost întâmpinat cu o avalanșă de mesaje de felicitare din partea colegelor sale din circuitul WTA, printre care Paula Badosa, alături de colega de echipă a elvețiencei Viktorija Golubic, Marta Kostyuk, care a sărbătorit săptămâna aceasta o etapă personală cu ocazia căsătoriei sale, Elina Svitolina, care a revenit din propriul concediu de maternitate anul acesta și este mamă pentru Skaï, în vârstă de 1 an, și prietena cea mai bună Donna Vekic.

Alte mame din circuitul feminin

În rândul jucătoarelor de tenis revenit în circuit se află româncele Andreea Mitu (mama unui băiețel) și Patricia Țig (mama unei fetițe), iar la nivel internațional Serena Williams se află printre sportivele care nu au pus racheta în cui după ce au devenit mame.

Alte mame sunt, așa cum am precizat, Elina Svitolina, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Tatjana Maria, Taylor Townsend, Yanina Wickmayer, Vera Zvonareva, Barbora Strycova și Margarita Betov, care împreună cu Patricia Țig au jucat în turneul de Grand Slam de la US Open.

Citește și: Iga Swiatek bifează noi ”borne” la Turneul Campioanelor. Cere schimbarea calendarului WTA în 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel