Campanie româno-spaniolă de conștientizare și prevenire a traficului de persoane
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a participat la evenimentul care a marcat demararea campaniei de conștientizare și prevenire organizată de Poliția Națională Spaniolă și Poliția Română, în colaborare cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

„Excelenta colaborare româno-spaniolă la nivelul Ministerelor de interne a fost reafirmată cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane (18 octombrie). 

Lansarea simultană a acestei campanii în România și Spania urmărește informarea tinerilor cu privire la riscurile asociate traficului de persoane, precum și sensibilizarea publicului larg cu privire la implicațiile acestui fenomen în scopul exploatării sexuale dar și al exploatării prin munca la negru.

George Bologan: „Avem datoria de a întreprinde eforturi comune!” 

„Împreună avem datoria de a întreprinde eforturi comune pentru a ne implica în apărarea demnității umane și pentru a combate acest fenomen la nivel global, conștienți fiind de gravitatea efectelor psihologice asupra victimelor și de influențarea criminalității economice dar și de importanța de a veni în sprijinul persoanelor abuzate, ajutându-ne aproapele la nevoie și contribuind la igienizarea societății și combaterea faptelor antisociale care fac ca viața să devină pentru mulți nefericită”, a declarat ambasadorul George Bologan.

Instituțiile implicate au realizat un spot video (în 3 variante: română, spaniolă, română-spaniolă) care conține mesaje care au ca obiectiv să reducă vulnerabilitatea și să descurajeze cererea care facilitează traficul de persoane. 

Mai multe detalii pot fi obținute aici: https://www.politiaromana.ro/.../campanie-internationala...” anunță un comunicat al Ambasadei României în Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel