Campanie electorală în timpul VOTULUI pentru turul 2! Herjeu: E prima dată! Sperăm că Parlamentul va pune lucrurile în ordine!
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 21 noi 2019, 10:28
WhatsApp
Herjeu
Herjeu
Radu Herjeu a explicat, pentru DC News, de ce se continuă campania electorală în audiovizual, deși vineri începe votul în diaspora pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019.

Radu Herjeu a fost rugat să răspundă la următoarea întrebare: ”Care este opinia dumneavoastră cu privire la faptul că vineri începe votul în diaspora pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale, dar în audiovizual se mai face campanie electorală? Conform legii, cu 48 de ore înainte, trebuie să înceteze campania electorală, lege care se aplică în țară”.

”Este o inadvertență care n-a putut fi corectată de CNA. Fiind prima dată când se votează în acest mod în diaspora (n.r. timp de 3 zile), HG-ul care a stabilit programul desfașurării alegerilor a uitat să reglementeze și acest lucru. Prin urmare, a aparut o diferență față de legea 370/2004. Să sperăm că, până data viitoare, Parlamentul va pune lucrurile în ordine, inclusiv prin modificări de substanță la capitolul privind campania electorală în audiovizual și responsabilitățile CNA.'

Vezi și  Legea electorală, scăpare GRAVĂ! FĂRĂ PRECEDENT: Campania continuă în timpul VOTULUI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?