Campanie electorală Brazilia: candidat, împușcat la Sao Paulo
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Un candidat la postul de guvernator a fost ţinta unor focuri de armă la Sao Paulo.

Adriano da Costa e Silva, candidatul partidului Democraţia Creştină la postul de guvernator al metropolei braziliene Sao Paulo,  a fost atacat miercuri seară cu focuri de armă în timp ce se afla în automobilul său, a anunţat poliţia braziliană, citată de AFP.

Politicianul şi şoferul său au fost uşor răniţi în acest incident. S-au tras mai multe focuri de armă. Circumstanţele incidentului sunt necunoscute pentru moment, o anchetă este în desfăşurare, a indicat o sursă oficială braziliană.

Patru zile până la alegeri

Atacul, care a survenit cu patru zile înaintea alegerilor generale din Brazilia, s-a produs în jurul orei locale 21:00 (24:00 GMT), atunci când doi motociclişti s-au apropiat de automobilul în care se aflau Adriano da Costa e Silva şi un consilier al său, pe şoseaua de centură a metropolei Sao Paulo. Mai multe gloanţe au atins vehiculul şi vesta antiglonţ a şoferului. Maşina atacată a ieşit de pe şosea şi s-a oprit într-un pârâu, potrivit cotidianului O Estado de Sao Paulo.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Adriano da Costa e Silva, maior în armata braziliană în vârstă de 41 de ani, este creditat cu 3% din intenţiile de vot în alegerile pentru postul de guvernator al municipalităţii Sao Paulo. El este unul dintre numeroşii candidaţi la alegerile generale din 7 octombrie din Brazilia proveniţi din rândurile armatei.

Vezi și: Udrea şi Bica, arestate. Cine decide extrădarea lor



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel