Campanie de informare publică și educație juridică: ”Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni”
Campania de informare publică și educație juridică, lansată de Consiliul Superior al Magistraturii, s-a desfășurat până la data de 7 februarie 2023 și reprezintă primul demers de amploare în comunicare pentru sistemul judiciar.
Scopul campaniei a fost acela de a crește nivelul de încredere în sistemul judiciar, ca întreg, prin accesibilizarea acestuia în rândul cetățenilor, informează Juridice.ro
Pentru a atinge rezultatele au fost folosite mai multe canale și tactici de comunicare pentru livrarea unui mesaj coerent, unificat și eficient către public. Derulându-se pe o durată de nouă luni, campania a fost vizibilă în mod simultan atât la TV, cât și în mediul outdoor, radio și digital.
Cele trei spoturi TV „Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni” au fost principalul pas de deschidere a comunicării dinspre sistemul judiciar către oameni, ca o invitație spre o cunoaștere mai profundă a acestuia, prin trimiterea către platforma justitiepentruoameni.ro.
”Este foarte important pentru noi ca fiecare cetățean să fie informat. Să știe cum, când și în ce manieră să apeleze la justiție pentru a-și apăra drepturile. Campania ”Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni” reprezintă un pas important în această direcție”, a declarat av. Ioan Sas, reprezentant al societății civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.
Platforma justitiepentruoameni.ro aduce în același loc cele mai utile informații pentru a ajuta cetățenii să interacționeze mai ușor cu instituțiile care alcătuiesc sistemul judiciar din România. Prezentarea lor, într-o formă clară și ușor de parcurs, oferă fiecărui cetățean o imagine de ansamblu cu privire la rolul justiției în societate și la modalitățile de accesare a acesteia.
Campania de informare publică face parte din proiectul TAEJ – ”Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”, cod SIPOCA/MySMIS: 454/118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Proiectul a demarat la data de 5 septembrie 2018, pentru o perioadă totală de 58 de luni, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice.
Valoarea totală a proiectului este de 25.015.012 lei, din care 21.008.573,41 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, iar 4.006.438,59 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului și a partenerilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News