Campania oamenilor buni. Elena, fetița cu o poveste cumplită. "Nu vedeți ce viață avem?"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Elena, o fetiță din Suceava, nu aude bine. Aude foarte greu vocea părinților săi. Are doar zece ani și a dat piept cu problemele vieții la vremea când alți copii doar zâmbesc și nu știu ce sunt grijile.

Copila ar trebui să poarte un aparat auditiv în fiecare ureche. Fără să poată da o explicație coerentă pentru această situație, părinții, deși au la dispoziție două astfel de aparate, i le pun Elenei pe rând. Când am ajuns noi, ne auzea puțin cu dreapta. Doctorii spun că implantul de timpan ar putea fi o soluție definitivă de rezolvare a problemelor acestui copil. Elena merge la școală, dar prea puțin înțelege.

Semnele durerii pe corpul tatălui său


Tatăl Elenei, Silviu, își duce cu greu traiul, dar îi dau putere fiica și soția lui. Silviu are brațul stâng tăiat, la fiecar doi centimetri cu lama, cu un briceag sau chiar cu cuțitul cel mare. Întrebat de ce face asta, răspunde sec: "De supărare. Nu vedeți ce viață avem?". Silviu și soția lui mai au o fată care, la rândul ei, are doi copii. Trăiesc toți de azi pe mâine din ajutor social.

Un implant auditiv, 30 de milioane lei vechi

Elena are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi pentru a putea auzi normal. Un implant auditiv care costă 30 de milioane lei vechi.

Campania Oamenilor Buni

GSK România, împreună cu Organizația Salvați Copiii România, anunță lansarea campaniei "În compania oamenilor buni", care continuă inițiativele de combatere a mortalității infantile, oferind suport comunităților defavorizate din zona Moldovei, printr-o campanie de strângere de fonduri. Parteneriatul local dintre GSK România și Salvați Copiii România, încheiat în 2010, se desfășoară sub umbrela "Fiecare Copil Contează", cu obiectivul de a reduce mortalitatea infantilă în județele cele mai afectate.

Anul acesta, GSK România și Salvați Copiii continuă lupta împotriva mortalității infantile în România cu o campanie de strângere de fonduri - "În compania oamenilor buni". Cei patru ambasadori ai campaniei - fotografii Andrei Pungovschi și Bogdan Baraghin, bloggerul Cristian China Birta (Chinezu.ro) și jurnalistul Andrei Crăciun - au mers în comunitățile din Suceava (localitățile Gulia, Pătrăuți și Ciprian Porumbescu) și Botoșani (localitățile Gorbănești și Hilișeu-Horia), pentru a documenta poveștile emoționante ale unor familii sărace care se află în grija Salvați Copiii România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel