Campania de vaccinare a României apare în Politico. Andrei Baciu, punct de vedere
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Vicepreședintele campaniei de vaccinare din România a răspuns după apariția unui articol în Politico.

Potrivit unei postări a secretarului de stat Andrei Baciu, Politico a făcut un articol despre problemele campaniei de vaccinare din țara noastră. „Mulțumesc @politicoeurope pentru discuția despre strategia României privind creșterea capacității de vaccinare”, a transmis Baciu, pe Instagram.

„România are un obiectiv clar: vaccinul trebuie să ajungă cat mai aproape de oameni, iar zonele rurale sunt o prioritate pentru noi”, a adăugat vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Covid-19 (CNCAV).

Ce se arată în articolul Politico?

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andrei Baciu (@andrei.baciu_)

„Până acum, campania de vaccinare din România a avut un drum lin, pe lângă înlocuirea miniștrilor Sănătății. Vaccinarea din această țară s-a mișcat repede pentru cei care au vrut să fie imunizați și, pentru o vreme, România a fost în primele trei țări din Uniunea Europeană când vine vorba de procentul de cetățeni vaccinați cu ambele doze”, se arată în articolul din Politico intitulat „Dificultățile duble ale vaccinării din România: Ezitarea și traiul din mediul rural”.

„Acum, guvernul a întâmpinat două probleme mari și fundamentale: aproape jumătate din țară locuiește la țară, iar aproximativ 50% dintre cetățeni sunt ezitanți. Aceste două ziduri de cărămidă ar putea nimici eforturile de a menține viteza. Până miercuri, România a ajuns pe locul nouă în Uniunea Europeană când vine vorba de procentul de persoane vaccinate complet, în timp ce imunizarea doar cu prima doză clasează România spre finalul listei”, se mai arată în articol.

Ministerul Sănătății are misiunea de a convinge 80% din populația nevaccinată să se imunizeze

„Ministerul caută acum modalități de a convinge celelalte 80 de procente ale populației care nu au primit încă vreo doză. Baciu vede grupul «ezitanților» drept două categorii distincte: pragmaticii care vor accepta imunizarea odată ce devine ușor accesibilă și cei care refuză cu totul ideea vaccinării”, se mai poate regăsi în Politico.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel