Data publicării:

Cameron, ministrul de Externe britanic, merge în SUA pentru a încerca să deblocheze ajutorul pentru Ucraina

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
David Cameron se va deplasa săptămâna viitoare în SUA, unde îi va îndemna pe politicieni să aprobe un pachet de ajutor militar pentru Ucraina.

David Cameron se va deplasa săptămâna viitoare în SUA, unde îi va îndemna pe politicieni să aprobe un pachet de ajutor militar pentru Ucraina.

Ministrul de Externe a declarat că se va întâlni cu președintele republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, pentru a-l îndemna să aprobe proiectul de lege - pe care acesta îl reține de luni de zile. 

"Marea Britanie a înaintat banii pentru Ucraina în acest an, la fel și Uniunea Europeană. America trebuie să o facă", a declarat el pe X. 

"Johnson poate face ca acest lucru să se întâmple în Congres. Mă voi duce să-l văd săptămâna viitoare și îi voi spune că avem nevoie de acești bani, Ucraina are nevoie de acești bani", a afirmat Cameron.

Ambele camere ale Congresului trebuie să aprobe proiectul de lege înainte ca președintele Biden să îl poată promulga

Proiectul de lege, în valoare de aproximativ 95 de miliarde de dolari (75 de miliarde de lire sterline), a fost aprobat de Senatul condus de democrați la 13 februarie, dar s-a confruntat cu o opoziție dură în Camera Reprezentanților, controlată de republicani.

Ambele camere ale Congresului trebuie să aprobe proiectul de lege înainte ca președintele Biden să îl poată promulga. 

Aproximativ 60 de miliarde de dolari (47 de miliarde de lire sterline) din acest pachet sunt alocate numai pentru ajutorul militar pentru Ucraina. 

Cu toate acestea, fostul președinte Donald Trump și aliații săi republicani din Congres doresc ca finanțarea să fie direcționată către probleme interne, cum ar fi controlul frontierelor, mai degrabă decât către războaie externe, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel