Cămășile îngălbenite vor fi albe ca zăpada, dacă știi acest truc
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cămășile îngălbenite vor fi albe ca zăpada, dacă știi acest truc. Sursa - pixabay.com
Cămășile îngălbenite vor fi albe ca zăpada, dacă știi acest truc. Sursa - pixabay.com
Cămașa albă este nelipsită din garderoba atât a bărbați, cât și a femeilor. Este un obiect vestimentar rafinat, care se purta ,de obicei, la un interviu de angajare sau în alte momente festive.  

În zilele noastre, cămașa se poartă, practic, la orice ocazie. Nu doar la serviciu, ci și la școală, la o cină sau la o întâlnire. De fapt, parcă s-a fi transformat într-o îmbrăcăminte lejeră, în funcție și de accesoriile care o însoțesc.

Fanii modei, cu siguranță, vor avea zeci de cămăși, însă cea albă este cea mai folosită. Nu are anotimpuri, așa că este ideală pentru a fi purtată atât vara, cât și iarna și se potrivește cu orice. Fiind însă albă se poate păta mai ușor.

Parul tău este rebel și refuză să stea cum îl așezi? Folosește balsam de buze 

În plus, dacă nu este curățată corespunzător de-a lungul anilor, cămașa din albă devine galbenă. Din fericire, pe piață există mai multe produse, care redau hainei culoarea albă.

Cu toate acestea, înainte de a folosi produse chimice, vă recomandăm să încercați remediile bunicii.

Pentru a avea cămăși perfecte, ca și cum abia au fost cumpărate, trebuie să le puneți la înmuiat într-un lighean cu apă caldă, în care ați adăugat oțet și seamă de lămâie. Cămășile trebuie să stea la înmuiat aproximativ o jumătate de oră.

În continuare, puneți-le în mașina de spălat. În compartimentul pentru detergent, adăugați săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu. Setați mașina de spălat la la 30 de grade și evitați ciclul de centrifugare.

Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma

Pentru a călca cămașa spălată și uscată, trebuie doar să urmezi acești pași. În primul rând, aburul de la fierul de călcat ajută foarte mult, așa că ar trebui să-l folosești. Începeți a călca de la guler atât din interior, cât și din exterior. Continuați cu încheieturile din interior și din exterior. Unele persoane preferă să continue cu mânecile sau cu partea fără nasturi. Totuși, important este să aplicați presiune și să activați aburul la cele mai dificile pliuri.

Odată călcate, cămășile pot fi agățate pe umerașe sau pot fi pliate. În primul rând, închideți toți nasturii, inclusiv pe cei ai gulerului. Întoarceți cămașa și împăturiți întâi mânecile și apoi spatele. 

 

BONUS. Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

 

Prosoapele de bucătărie se murdăresc foarte repede. Abia le-ai spălat, iar pe ele au apărut din nou pete. Cel mai neplăcut este că aceste pete se curăță cu mare dificultate.

Unele gospodine nici măcar nu mai spală deloc prosoapele, ci pur și simplu le aruncă. Altele consideră o asemenea extravaganță inacceptabilă. de aceea își petrec timpul spălând prosoapele. 

Acum puteți folosi o metodă care vă permite să curățați prosoapele de bucătărie și, în același timp, să depuneți un efort minim. Metoda este foarte eficientă și veți folosi ingrediente disponibile în cămară.  

Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate

Iată ingredientele de care aveți nevoie: sare, bicarbonat de sodiu și săpun lichid de rufe. Într-o oală adăugați apă, o lingură de sare, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de săpun lichid. Se amestecă totul bine și se scufundă prosoapele în această compoziție.

Vasul cu apă și prosoape trebuie pus pe foc. Aduceți totul la fierbere, apoi întoarceți prosoapele și  stingeți aragazul. Lăsați prosoapele în soluție până se răcesc complet. După ce prosoapele s-au răcit, trebuie să le spălați în mod obișnuit.

Important: Nu fierbeți prosoapele. Doar aduceți apa la fiert și opriți-o. Amestecul va funcționa de la sine până când apa se va răci. Și datorită faptului că produsul include sare, prosoapele colorate vor deveni mai strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel