Camarazi beți. Desertul inedit după o rețetă veche, din 1938. Ieftin și delicios!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ai mai auzit de această rețetă? Dacă nu, ai putea să o încerci. Iată cum se prepară desertul "Camarazi beți"...

Ingrediente

- 8 felii pâine (baghetă)
- 1/2 pahar vin roșu
- 1 lingură zahăr
- câteva linguri marmeladă
- 3 linguri pesmet
- 1/2 pahar ulei
- zahăr pudră vanilat

Cum se prepară

Se taie pâinea baghetă în feliuțe de grosimea unui deget. Se pune vinul într-o farfurie adâncă și se amestecă cbine u zahărul (1 lingură) până ce acesta se topește integral. Se ia fiecare feliuță de pâine și se înmoaie ușor, pe toate părțile, în vinul îndulcit (fiecare părticică de pâine să fie dată cu vin, inclusiv coaja), potrivit reteteistorice.ro.

Cu feliile înmuiate în vin se fac sandvișuri cu marmeladă, adică: se ia câte o feliuță de pâine, se întinde marmeladă pe o suprafață a ei și deasupra se pune altă feliuță de pâine. Fiecare sandviș se dă bine prin pesmet (ne asigurăm că avem pesmet suficient pe toate părțile) și se rumenește frumos, pe o parte și pe alta, în ulei încins.

Când sunt gata, se iau din tigaie și se pun pe hârtie de bucătărie (ca să se absoarbă din ulei). Se pudrează bine pe toate părțile cu zahăr vanilat și se servesc.

Bine de știut:

Când îndulcim vinul, îl gustăm și mai adăugăm zahăr dacă e nevoie, în funcție de propriul gust și de tipul de vin folosit.

Trebuie avut grijă când înmuiem felia în vin să nu se înmoaie prea tare

BONUS: Prăjitură rapidă cu afine, rețeta. Va fi devorată și o vei repeta! 

Ingrediente:

200 g afine proaspete sau congelate

200 g făină

150 g zahăr

1 plic praf de copt (10 g)

1 praf de sare

2 ouă

100 ml ulei

100 ml lapte

1 linguriță esență de vanilie (opțional)

coajă rasa de la o lămâie (opțional)

zahăr pudră pentru decor (opțional

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge o tavă de copt (de preferat 20x30 cm) cu unt sau ulei și tapetează cu făină sau folosește hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și un praf de sare. Într-un alt bol, bate ouăle cu zahărul până devin pufoase. Adaugă uleiul și laptele, continuând să amesteci. Încorporează esența de vanilie și coaja de lămâie, dacă folosești.

Toarnă amestecul de ingrediente umede peste cele uscate și amestecă ușor până când obții un aluat omogen. Adaugă afinele și amestecă ușor pentru a le distribui uniform în aluat. Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii iese curată).

Lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet. Dacă dorești, presară zahăr pudră deasupra înainte de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel