Călugărul grav rănit în explozia de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Călugărul grav rănit în explozia de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit / Foto: Pixabay
Călugărul grav rănit în explozia de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit / Foto: Pixabay
Călugărul  care a fost grav rănit în explozia de la Mănăstirea Sfântul Gheorghe a murit.

Ieromonahul Irodion Grosu, grav rănit în explozia ce a avut loc pe 6 mai la mănăstirea „Sfântul Gheorghe“ de lângă Tichilești, județul Constanța, a murit. El, împreună cu un alt preot au fost transportați la un spital din Frankfurt cu o aeronavă militară pentru îngrijiri medicale de specialitate, după ce inițial au stat internați într-un spital din România. Din păcate, în pofida eforturilor medicilor de acolo, ieromonahul Irodion Grosu s-a stins din viață. 

Printr-o postare pe pagina de Facebook, Mănăstirea Dervent a anunțat că trupul neînsuflețit al Ieromonahului Irodion Grosu, va fi adus vineri, 28 mai, la Mănăstirea Dervent.

"Dumnezeu sa-l ierte! Trupul neînsuflețit al Ieromonahului Irodion Grosu, care a suferit un accident la Mănăstirea Topalu, va fi adus vineri, 28 mai, la Mănăstirea Dervent. Înmormântarea va fi oficiata de IPS TEODOSIE sâmbătă la ora 12.00.", au transmis reprezentanții Mănăstirii Dervent.

Momentan nu există informații despre starea celui de-al doilea călugăr rănit.

Reamintim că un preot și un călugăr de la mănăstirea Sf. Gheorghe, de lângă localitatea Tichilești, județul Constanța, au fost răniți, pe 6 mai, după ce o butelie a explodat în interiorul lăcașului de cult. Aceștia au suferit arsuri la nivelul feței, mâinilor și toracelui. Explozia s-ar fi produs din cauza unor acumulări de gaze, deoarece butelia nu este afectată. 

VEZI ȘI: EXPLOZIE la mănăstirea Sfântul Gheorghe din județul Constanța

Explozie cu doi morți în Vâlcea

O altă explozie devastatoare s-a produs săptămâna trecută la o fabrică de pavele din Vâlcea. Două persoane au decedat în urma exploziei.  Deflagrația nu ar fi fost urmată de un incendiu.

Reprezentantul ISU Vâlcea a afirmat că 'Unitatea are ca profil de activitate colectarea uleiului uzat. Explozia a avut loc la un recipient în care se aflau produse bituminoase. Urmează să se facă cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc deflagrația'.

VEZI ȘI: Explozie la o fabrică din Vâlcea. Doi oameni au murit / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel