Calistrat Chifan, după ce o femeie l-a rugat să facă un pomelnic, deşi nu avea bani: Mă iei de prost? Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât e tratată o vrăjitoare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii / Foto: Facebook Părintele Calistrat
Preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, acuzat că a bătut două femei în curtea bisericii / Foto: Facebook Părintele Calistrat
Preotul Calistrat Chifan apare într-o filmare în care povesteşte că o femeie i-a cerut să îi facă un pomelnic, dar nu avea bani, iar el i-a cerut zece la sută din suma cheltuită „la vrăjitoare”.

În imaginile publicate pe Facebook de Marian Godină, Calistrat Chifan le povesteşte unor persoane că a venit la el o femeie care l-a rugat să îi facă un pomelnic, menţionând însă că nu are bani. Susține că a întrebat-o câţi bani a dat „la vrăjitoare”, răspunsul ar fi fost 1.000 lei.

„Şi la mine vii cu 5 lei? Ce, mă iei de prost? Vii cu 100! Zece la sută din cât ai dus acolo. De ce preotul e mai prost ca să-ţi facă rugăciune cu 5 lei şi aia că te prosteşte şi-ţi spune trei gogoşi trebuie să-i dai 1.000? De unde-i asta? Nu suport treaba asta. Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât e tratată o vrăjitoare”, a spus preotul.

Amintim că preotul Calistrat Chifan de la Vlădiceni, judeţul Iaşi, este acuzat de două femei că le-a bătut în curtea bisericii, fiind depusă şi o reclamaţie la Poliţie.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că atât ea, cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat în timp ce se aflau în curtea unui locaş de cult de pe raza judeţului nostru. În cauză, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt, urmând a fi luate măsuri în consecinţă", a transmis IPJ Iaşi.  

Arhiepiscopia Iașilor: Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte

Preotul Calistrat Chifan nu va mai sluji la Mănăstirea Vlădiceni, pe perioada cercetărilor. Arhiepiscopia Iașilor a făcut anunțul prin intermediul purtătorului de cuvânt.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. 

Perioada de post este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a transmis preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. 

Citește și...

Părintele Calistrat: Singurul păcat fundamental cu care greșim înaintea lui Dumnezeu

 

Acum ceva timp, Părintele Calistrat a explicat că unul dintre cele mai mare păcate pe care îl poate face omul este să judece pe cineva fără a-l cunoaște cu adevărat.

"Sunt lucruri, cum spune Apostolul Pavel, care ne sunt îngăduite, dar nu folosesc! De exemplu, faptul că un om mănâncă mai mult, nu-i nici o păcat, e mai lacom. Faptul că un om mai bea nu e un păcat, dar aici nu mă refer la beție, ci la modul de consumă. Faptul că un om este mai distrat, mai hâtru, nu este un păcat.

Singurul păcat fundamental cu care ne greșim înaintea lui Dumnezeu este atunci când noi suntem cu mintea încremenită. Adică, ne cramponăm în câteva lucruri mici care nu ne folosesc.

Cel mai mare păcat, pe care nu-l suportă Dumnezeu, este să judecați tu problemele cuiva, din sufletul lui, cu mintea ta! Fără că să-i cunoști sufletul! Nici duhovnicul, cât este de duhovnic, nu știe niciodată tot ce este în sufletul unui creștin.", a spus părintele Calistrat, într-o predică. 

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, Iași, a explicat într-o altă predică ce trebuie să facem când ne frământă ceva.

„Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Ci spuneţi aşa:

Doamne, Tu m-ai lăsat să alunec în necazul acesta, Tu ajută-mă să ies!

Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine”, a spus părintele Calistrat, potrivit ortodoxia.me. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel