Călin Stănculescu i-a înmânat Oscarul actriței Lavinia Șandru, la Festivalul Filmului pentru Copii
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 24 sep 2022, 20:02
WhatsApp
Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret ”WonderFest”, desfășurat timp de cinci zile la malul mării, la Constanța, s-a încheiat vineri seara cu Gala Premiilor, în cadrul căreia s-au acordat și Oscaruri.

Criticul de film Călin Stănculescu a surprins pe toată lumea atunci când a înmânat copii ale celebrelor statuete americane actriței Lavinia Șandru, președinte al Festivalului WonderFest, și criticului bulgar de film Alexander Grozev, directorul Festivalului de Film de la Varna - Love is Folly, dedicat filmelor de dragoste, festival cu o vechime de 30 de ani.

N-a fost însă singura surpriză a serii. Nepoata poetului Adrian Păunescu și fiica artistului Andrei Păunescu, Adriana, a debutat chiar de ziua ei, când abia a împlinit 8 ani: a cântat în concertul de muzică folk susținut la finalul WonderFest, într-o sală plină ochi cu sute de spectatori, alături de părinții ei și de artiști consacrați precum Magda Pușkaș, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor.

WonderFest a prezentat în concurs opt filme de scurt metraj, lung metraj și de animație, produse în ultimii doi ani și distribuite în premieră în țara noastră.

Marele Premiu a fost acordat de Juriul Copiilor, format din 100 de elevi constănțeni, unei pelicule produse în acest an, în Germania: ”Haos în excursie cu școala”. Filmul premiat de copii a fost vizionat cu producătoarea Nicole Kellerhals prezentă în sală și a fost lansat în premieră internațională la WonderFest. 

2. -imagine fara descriere- (lavinia-sandru_98014200.jpg)

Juriul profesioniștilor, condus de actorul Mircea Diaconu și format din producători, regizori, scenariști și critici de film din mai multe țări, a acordat următoarele premii WonderFest:Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui actor copil: Charline Antunes – Kaolin – Franța
Premiul pentru imagine: Viktoras Radzevicius – director imagine al filmului ”Inimă de fluture” - Lituania 
Premiul pentru scenariu: Marta Karwowska – ”Necazuri la Triplu” – Polonia
Premiul pentru regie: Keivan Majidi – ”Fata în albastru” – Iran
Premiul pentru cel mai bun film - ”Corabia” – Bulgaria - regia Petrinel Gochev, Producători: Galina Toneva, Kiril Kirilov 

În timpul Festivalului de la Constanța, au fost organizate ateliere și un concurs de creație de film. Copiii participanți la competiție au realizat filme cu durata de 1 minut, cu tematica ”Minunea Albastră”, folosind doar telefonul sau tableta. Premiul pentru cel mai bun film realizat de copii a fost acordat elevei Sarah Marinciu, de la Colegiul Național “Ion Minulescu”, din Slatina.

Vizionarea filmelor, atelierele și concertele din cadrul WonderFest au avut intrare liberă, sala de spectacole a Centrului Multifuncțional ”Jean Constantin din Constanța fiind arhiplină.

Trofeul WonderFest a fost înmânat câștigătorului de către Ana Maria Vătămanu, președinta Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Premiul pentru scenariu a fost înmânat de către pefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa

Festivalul WonderFest a fost organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Primăria Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. WonderFest a stat sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

3. -imagine fara descriere- (unknown-2_83140400.jpg)

Parteneri media: Antena 3, Canal 33, DCNews, Gândul, impact.ro, Național TV, Național FM, Playtech, Radio România, Ziua. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?