Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu intră în cursa electorală pentru București- Culise
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele PMP, Traian Băsescu, intră în cursa de la alegerile locale din București. 

Potrivit surselor DCNews, Călin Popescu Tăriceanu ar urma să-și anunțe candidatura pentru Primăria Municipiului București, pentru că e într-o poziție câștigătoare, din care nu poate rata cursa electorală. 

Dacă pierde, Călin Popescu Tăriceanu întărește ALDE cu locurile de consilieri generali la Capitală și la sectoare, iar el va rămâne la Senat și-și va păstra imunitatea parlamentară. Astfel, partidul iese câștigător și întărit din cursa pentru alegerile locale. Dacă va câștiga alegerile locale, plecând de pe locul trei, ALDE va marca o victorie uriașă în prima cursă electorală în care va intra partidul, fără alianțe. Călin Popescu Tăriceanu și-ar pierde imunitatea de parlamentar. Aceasta ar fi principala teamă a copreședintelui ALDE pentru că, aflându-se în conflict cu o instituție, ar putea avea probleme în justiție, dar o arestare preventivă ar fi justificată doar de un flagrant, ceea ce ar fi puțin probabil.  

Sursele DCNews spun că și Traian Băsescu va intra în cursa pentru Capitală. El pleacă de pe o poziție secundă în sondaje, nu are absolut nimic de pierdut, ci doar va trage PMP-ul după el. Dacă va câștiga, va marca un succes benefic pentru PMP, iar dacă va pierde, va spune că a dorit să promovezi principiile și mesajul partidului. 

Competiția electorală în Capitală va fi revitalizată prin intrarea în cursă a doi lideri politici marcanți. Gabriela Firea, candida PSD, este cantonată în electoratul PSD, iar Marian Munteanu, lansat marți în cursă de PNL, se bate pe aproximativ același electorat cu Nicușor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel