Călin Popescu Tăriceanu: Dosarele referitoare la Ion Ariton, retrimise la DNA. Nu au fost încă în regulă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, luni, că dosarele de la Parchet referitoare la fostul ministru Ion Ariton nu au fost "încă în regulă", motiv pentru care au fost retrimise procurorilor, o procedură, de altfel, "strict birocratică".

Întrebat, luni, dacă la cabinetul său a sosit cererea procurorilor de încuviințare a începerii urmăririi penale a lui Ion Ariton, în prezent senator, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Răspunsul mi-e greu să vi-l dau foarte tranșant: da și nu. Pot să vă spun că am primit informații, au fost aduse dosarele referitoare la ministrul Ion Ariton pentru începerea urmăririi penale, însă serviciile Parlamentului au solicitat, ca și în cazurile precedente, ca aceste dosare să fie însoțite de un borderou de piese incluse în dosar, în așa fel încât să nu existe riscul dispariției unor piese importante. Vă pot confirma însă că ele nu au fost trimise la Biroul permanent și după aceea, spre știință, Comisiei juridice pentru că nu au fost, să zicem, încă în regulă. Le-am retrimis la Procuratură pentru a face o operațiune care este, hai să zicem, simplă și care să nu ne creeze probleme ulterior. Să nu înțelegeți că e o procedură de altă natură, decât una strict birocratică".

Gala Bute. Ion Ariton, după ce DNA a cerut Senatului ridicarea imunității sale: Cred că e cazul să se încheie

Președintele Senatului a evitat să se pronunțe asupra posibilității de a avea un vot în plen în această săptămână în cazul lui Ion Ariton, susținând că Biroul permanent trebuie "în primul rând să repartizeze această solicitare Comisiei juridice, care trebuie să analizeze și după aceea să vină cu un punct de vedere către Biroul permanent, care este ulterior supus plenului".

DNA a solicitat, luni, Senatului declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de senatorul Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul Gala Bute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel