Călin Popescu Tăriceanu, despre Regionalizare și modificarea Constituției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit vineri despre proiectul de modificare a Constituției și cel de Regionalizare administrativ-teritorială a României.

Vezi și: EXCLUSIV! Ce li se pregătește în Parlament "baronilor locali"

Invitat la DCNews Live, Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă se mai face procesul de Regionalizare.

"Regionalizarea ar trebui să se facă, numai că pe niște coordonate complementare. Adică trebuie să înțelegem că Regionalizarea nu trebuie să fie numai un proiect administrativ, ci trebuie să fie un proiect economic, un proiect de dezvoltare", a răspuns liderul PLR.

Întrebat dacă acest proces va avea loc până la alegerile din 2016, președintele Senatului a replicat: "Nu pot să vă spun în momentul de față, pentru că nu știu dacă vom reuși să găsim majoritate în actuala configurație a Parlamentului".

De asemenea, chestionat dacă Legea Fundamentală se schimbă sau nu până în 2016, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Luni, pe data de 9, Comisia pentru revizuirea Constituției, din care fac parte, își va relua lucrările. E un lucru foarte bun și cred că după primele reuniuni vom putea să facem o evaluare, dacă găsim o majoritate de două treimi în cadrul coaliției pentru a promova câteva schimbări serioase, pentru că dacă e să facem numai mici schimbări neesențiale, atunci cred că este aproape inutil"

Citește și: Exclusiv: Anunț de la vârful coaliției despre căderea Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel