Călin Nistor, validat de CSM drept adjunctul lui Kovesi la DNA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a intervievat astăzi pe cel propus de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, căruia i-a dat aviz pozitiv.

"În urma analizării proiectului de management prezentat, precum şi audierii candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv. Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei în intervalul de timp imediat următor", se arată într-un comunicat al CSM transmis, joi, Agerpres.

Ministrul Justiției, Robet Cazanciuc, la propus pe Călin Nistor pentru acest post pe 26 aprilie. Numirea acestuia ca adjunct al șefului DNA a fost vehiculată și în perioada în care interimatul la Justiție era deținut de premierul Victor Ponta, Nistor declarând atunci că nu acceptă această funcție. Ulterior s-a răzgândit.

La fel ca celelalte șase propuneri pentru conducerea marilor parchete, pentru a-și prelua atribuțiile funcției Călin Nistor trebuie să primească aviz pozitiv de la șeful statului, Traian Băsescu, decidentul final potrivit legii. Mandatul adjunctului DNA este de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție este Laura Codruța Kovesi, fost procuror general al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel