Călin Donca, reacție arogantă când a fost întrebat dacă îi pare rău că a înșelat oamenii
Călin Donca a avut o reacție arogantă în momentul în care a fost întrebat dacă îi pare rău pentru ce a făcut.
Călin Donca, un afacerist milionar care își înșela urmăritorii pe rețelele de socializare, a fost arestat ieri pentru 30 de zile, după ce procurorii au dispus reținerea sa.
Reporterul Observator l-a întrebat pe omul de afaceri dacă îi pare rău pentru ceea ce a făcut, însă acesta a avut o reacție arogantă, spunând că nu a înșelat pe nimeni.
Reporter: Câte persoane aţi înşelat, domnule Donca?
Călin Donca: Niciuna.
Reporter: Vă pare rău pentru ce aţi făcut?
Călin Donca: Dacă n-am înşelat pe nimeni, de ce să-mi pară rău?”, a replicat Călin Donca
începând cu anul 2021, inculpații au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei.
De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false , liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrată în Emiratele Arabe Unite - Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.
Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News