Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. Pe data de 9 noiembrie, este prăznuit Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie. Sfântul vindecător de cancer. Sfântul Nectarie Taumaturgul s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel din nordul Greciei, primind numele de Anastasie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. La 14 ani pleacă la Constantinopol, pentru studii. În 1866, ajunge în insula Chios, unde lucrează ca pedagog şi dascăl. La 27 de ani, devine monah la Mănăstirea Nea Moni, primind numele de Lazăr.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie. După un an de zile este hirotonit diacon, primind numele Nectarie, scrie crestinortodox.ro. După cursurile Facultăţii de Teologie din Atena, pleacă în Egip, ajungând la biserica "Sfântul Nicolae", din Cairo. La 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie îl hirotoneşte mitropolit onorific de Pentapolis.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie. Sfântul vindecător de cancer. După ce mai mulți slujitori ai Bisericii din Alexandria l-au acuzat pe Nectarie că ar vrea să ia locul patriarhului, este trimis în Grecia, iar Patriarhul Sofronie îi retrage cinstea arhierească. Întemeiază Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde rămâne până la sfârşitul vieţii. Deşi moare din cauza cancerului, el este vindecător de cancer şi de alte boli grave, scrie crestinortodox.ro. Trupul său este descoperit neputrezit şi izvorând mir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel