Data actualizării:
Data publicării:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 februarie 2021

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 februarie 2021. Pe data de 9 februarie, este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor.

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul al III-lea şi era prieten cu preotul creştin Sapriciu. Din cauza prigonirii împotriva creştinilor, Sapriciu primeşte pedeapsa de a i se tăia capul, scrie crestinortodox.ro. În acel timp a alergat Nichifor către Sapriciu să-şi ceară iertare, cei doi fiind certați.

Prigonitorii i-au spus lui Nichifor: "Om nebun ca tine niciodată n-am văzut. Iată acesta merge la moarte, iar tu cu tot dinadinsul ceri de la el iertare. Ce trebuinţă îţi este să te împaci cu cel ce va muri îndată?"

Sapriciu nu l-a iertat. De aceea, Dumnezeu a luat darul Său de la Sapriciu, şi îndată acesta s-a lepădat de El. Sapriciu a ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor. Văzând Sfântul Nichifor că Sapriciu s-a lepădat de Hristos, a început să strige către calai:

"Eu sunt creştin şi cred în Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepădat! Deci, tăiaţi-mă pe mine în locul lui". Călăii n-au îndrăznit să-l ucidă fără voia ighemonului şi toţi se mirau că de bună voie se oferă morţii, strigând: "Sunt creştin şi zeilor voştri nu mă închin şi nu voi jertfi".

În urma acestei mărturisiri, Nichifor a fost tăiat pentru Hristos în locul lui Sapriciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel