Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2020. Pe data de 8 octombrie 2019, este prăznuită Sfânta Pelaghia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2020. Sfânta Pelaghia a trăit în secolul al V lea. Înainte de a se converti la creştinism, se numea Margareta. Şi-a folosit frumuseţea spre desfrânare, scrie crestinortodox.ro. Trecând pe lângă biserica în care predica episcopul Non, s-a oprit să-i asculte predica.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2020. Episcopul, văzând-o pe aceasta, a spus: "Luaţi aminte la femeia aceasta, de la care eu multă învăţătura am aflat. Socotiţi câte ceasuri a zăbovit în camera ei, spălându-se şi îmbrăcându-se cu ales veşmânt şi împodobindu-se la oglindă cu multă grijă, numai ca să se arate mai frumoasă decât celelalte femei, în faţa oamenilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2020. Iar noi, care dorim din toată inima să fim bineplăcuţi lui Dumnezeu, ne lenevim şi nu ne silim să împodobim păcătosul nostru suflet, nu ne sârguim să-l spălăm cu lacrimile pocăinţei, nici să-l împodobim cu mărgăritarele faptelor bune, ca să se înfăţişeze cu veşmânt cuviincios în faţa lui Dumnezeu".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 octombrie 2020. Cuvintele acestuia au făcut-o să-şi schimbe radical viaţa. A primit botezul şi s-a retras într-o chilie pe Muntele Măslinilor. După trei ani a fost cercetată de Iacov, diaconul episcopului Non. Când a revenit după trei zile, a aflat-o moartă. I-a îngropat trupul cu cinste. Astfel, desfrânată de mai înainte, a fost iertată de noianul păcatelor datorită pocăinţei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel