Urmărește emisiunea live
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 noiembrie 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 noiembrie 2020. Pe data de 4 noiembrie, este prăznuit Sfântul Ioanichie cel Mare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 noiembrie 2020. Sfântul Ioanichie cel Mare s-a născut în Bitinia şi a trăit în timpul împăratului Leon Isaurul (717-740). În tinereţe a luptat pentru distrugerea icoanelor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 noiembrie 2020. A renunţat la iconoclasm în momentul în care un calaugar, care apără cultul icoanelor, i-a spus pe nume, deşi se vedeau pentru prima dată, scrie crestinortodox.ro. După ce vieţuieşte în câteva mănăstiri, decide să se retragă în pustiu. După un timp petrecut în pustiu, se stabileşte mai întâi în Muntele Conturiului, iar apoi în Muntele Olimp. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 noiembrie 2020. A fost un luptător pentru cinstirea sfintelor icoane. Împreună cu patriarhul Metodie şi cu împărăteasa Teodora, a restabilit cinstirea sfintelor icoane. Potrivit Tradiţie, Sfântul Ioanichie se ridică de la pământ în vremea rugăciunii sale, devenind nevăzut. A trecut la cele veşnice în jurul anului 846. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel