Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2021
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 03 Martie, 08:29
Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2021. Pe data de 3 martie sunt prăznuiți Sfinţii Mucenici Eutropiu, Cleonic și Vasilisc.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2021. Sfinţii Mucenici Eutropiu şi Cleonic au fost fraţi şi prieteni cu Vasilisc, nepotul Sfântului Teodor Tiron. Cei trei ajung în închisoare pentru că nu au renunţat la credinţa în Hristos. Se aveau unul pe altul ca nişte fraţi. Deveniseră rude în Hristos.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2021. Asclepiodot, conducătorul oraşului Amasea, va încerca să-l ademenească pe Eutropie mai întâi prin invitaţia la o recepţie bogată, pe care Sfântul o va refuza prin cuvintele Psalmistului: "Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor" (Ps. 1:1), iar mai târziu prin oferirea unei sume de bani, pe care Eutropie a refuzat-o amintindu-i guvernatorului că din cauza arginţilor, Iuda şi-a pierdut sufletul. Ighemonul văzând că nu reuşeşte să-l facă pe Eutropiu să aducă jertfă zeilor, le va cere lui Cleonic şi Vasilisc acest lucru, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2021. Însă, aceştia au răspuns: "Precum crede fratele nostru Eutropiu, cel întărit pe piatra credinţei în Iisus Hristos, astfel şi noi credem şi ne întărim în Tatăl şi în Fiul şi în Sfântul Duh. Şi, precum Eutropiu pătimeşte pentru Hristos, aşa şi noi împreună cu dânsul, voim a pătimi. Că nu va putea diavolul să ne despartă pe noi, pe care ne-a însoţit Hristos cu sfânta credinţă şi cu dragostea Sa. Căci precum o sfoară, fiind împletită în trei, nu se rupe, astfel şi noi, aceşti trei, vom rămâne tari. Şi, precum Preasfânta Treime este nedespărţita, asemenea şi noi suntem nedespărţiţi cu credinţa şi nedeosebiti cu dragostea." Pentru acesta mărturisire vor fi supuşi la multe chinuri.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 martie 2021. După mai multe tentative de corupere, cei trei nu au renunţat la credinţa în Hristos, fapt pentru care Sfinţii Eutropiu şi Cleonic au fost crucificaţi în oraşul Pontine Amasea (Asia Mică) pe 3 martie 308. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro