Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 29 mai 2024. Pe data de 28 mai 2024, este prăznuită Sfânta Teodosia.

Sfânta Teodosia s-a apropiat de creştinii închişi în temniţă pentru că nu mai jertfeau idolilor şi i-a întărit în mucenicia lor. Din această cauză, sfânta a fost dusă de soldaţii care păzeau temniţa înaintea judecătorului. Acesta, auzind cele întâmplate, a poruncit să i se lege o piatră de gât şi să fie aruncată în mare, scrie crestinortodox.ro. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, îngerii au adus-o la mal nevătămată.

Când ea s-a înfăţişat înaintea judecătorului, purtând în mâini piatra, el a poruncit să i se taie capul. În următoarea noapte, Teodosia s-a înfăţişat părinţilor ei înconjurată de o lumină cerească şi de multe alte fecioare şi le-a zis:

"Vedeţi voi ce mare este slava şi harul Hristosului meu, de care voiaţi să mă lipsiţi?". Ea a rostit către părinţii ei aceste cuvinte, pentru că aceştia o opriseră să-şi mărturisească credinţa în Hristos şi să se facă mucenică.

Rugăciunea de miercuri

Doamne Atotputernice şi Atotindurate, îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Sfânta Fecioară în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune şi umilită a mea voinţa, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr. La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de chinurile cele de veci şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine Doamne şi ajută-mi ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi în timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea păcătoasă să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel