Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2020
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 25 mai 2020, 08:12
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2020. Iată ce sărbătoare este pe 26 mai, în Calendarul Ortodox.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2020. Pe 26 mai, este prăznuit Sfântul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli, următor şi slujitor al Sfântului Apostol Pavel, fiindcă ducea scrisorile acestuia la destinatari.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2020. A fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfântul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia şi în Creta, unde l-a primit pe Sfântul Dionisie Areopagitul în casa sa, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2020. Sfântul Dionisie mărturiseşte că Apostolul Carp era un om de o mare curăţie a minţii, foarte blând, nevinovat şi smerit; că lui însuşi Domnul i S-a înfăţişat înainte, înconjurat de îngerii Lui şi că el niciodată nu începea să slujească Sfânta Liturghie până ce nu era încredinţat mai întâi de o vedere de sus.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 26 mai 2020. Sfântul Carp a convertit mulţi păgâni la creştinism. A fost ucis cu sălbăticie de iudei. Prin cinstitele lui moaşte se dau multe tămăduiri bolnavilor.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro