Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 25 februarie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 25 februarie 2021. Pe data de 25 februarie, este prăznuit Sfântul Tarasie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 25 februarie 2021. Sfântul Tarasie s-a născut la Constantinopol în jurul anului 730 şi a fost un apărător al sfintelor icoane. După moartea împăratului Leon IV Hazarul din anul 780, pe tronul imperial ajunge fiul său Constantin VI. Pentru că acesta era minor, puterea a fost preluată de împărăteasa Irina, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 25 februarie 2021. Împărăteasa l-a numit patriarh de Constantinopol pe Tarasie, pe atunci prim-secretar imperial. Tarasie îi va cere împărătesei să convoace un Sinod Ecumenic, pentru a restabili cinstirea sfintelor icoane. Sfântul Tarasie a fost preşedintele Sinodului al VII-lea Ecumenic de la Niceea din anul 787, când s-a restabilit cultul icoanelor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 25 februarie 2021. Sfântul Tarasie a fost un mare apărător al credinţei şi moravurilor sănătoase. Acesta a trecut la cele veşnice pe 25 februarie 806. A fost înmormântat în mănăstirea ctitorită de el în Bosforul Traciei. La mormântul său s-au săvârşit nenumărate minuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel