Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 septembrie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 septembrie 2021. Pe data de 24 septembrie, este prăznuită Sfânta Muceniţă Tecla.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 septembrie 2021. Sfânta Muceniţă Tecla este prima femeie martiră pentru Hristos. În Sinaxarele Bisericii este socotită întocmai cu Apostolii. Sfânta Tecla s-a născut în cetatea Iconiu, din părinţi păgâni, scrie crestinortodox.ro. S-a logodit cu Tamir, un tânăr de neam bun, în timpul în care la Iconiu sosise Sfântul Apostol Pavel, împreună cu Varnava, ca să predice Evanghelia. Ascultând timp de trei zile şi trei nopţi cuvântările acestuia, Tecla s-a convertit la creştinism şi s-a hotărât să ducă o viaţă de feciorie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 septembrie 2021. Pe data de 24 septembrie, este prăznuită Sfânta Muceniţă Tecla.Mama sa, auzind că nu mai doreşte să se căsătorească, a bătut-o, a torturat-o şi a înfometat-o. A dat-o pe mâna judecătorului cetăţii şi a cerut să o ardă în foc, invocând că ea nu este fiica ei. A fost aruncată în foc, dar a ieşit nevătămată.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 septembrie 2021. Sfânta Tecla l-a urmat pe Pavel la Antiohia, iar aici un tânăr şi-a dorit-o soţie. Pentru că a fost refuzat, acesta a acuzat-o în fata conducătorului cetăţii că este creştină. A fost aruncată la fiare, dar animalele nu s-au atins de trupul acesteia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 septembrie 2021. Primind binecuvântarea Sfântului Apostol Pavel, s-a retras într-un loc pustiu, la Maloula, oraş situat la 70 km vest de Damasc, în Siria. Pentru credinţa ei, Dumnezeu i-a dat darul vindecării bolnavilor, iar toţi cei care ajungeau la peştera sa primeau tămăduire de orice boală. Vracii din Maloula i-au ridicat pe localnici împotriva ei. Dorind să scape de răutatea acestora, Tecla s-a rugat şi, în urma rugăciunilor ei, stanca s-a despicat şi i-a devenit mormânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel