România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 02 sep, 08:43
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020 - POST
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Pe data de 2 septembrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Mamant.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Sfântul Mucenic Mamant s-a născut în Paflagonia (Asia Mică), din părinţi creştini. Theodot şi Rufina, părinţii acestuia, pentru că nu au lepădat credinţa în Hristos, au fost întemniţaţi, scrie crestinortodox.ro. Astfel, Sfântul Mamant s-a născut în închisoare. Tatăl sau moare înainte ca acesta să se nască, iar mama sa a trecut la cele veşnice după ce l-a născut.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Un înger i se descoperă unei femei creştine, Amina, şi îi porunceşte să meargă la temniţă şi să-l ia pe Mamant. Mamant nu a grăit până la vârsta de cinci ani, iar când a împlinit această vârstă, primul cuvânt pe care l-a rostit a fost "Mama". Amina, văzând că deseori copilul îşi strigă mama, i-a pus numele Mamant.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. În vremea domniei lui Aurelian a fost o crudă prigoana împotriva creştinilor. Mamant, la vârsta de cincisprezece ani, ajunge înaintea împăratului şi i se cere să renunţe la credinţa în Hristos. Mamant refuză şi este supus la multe chinuri: biciuire, ardere cu făclii, că în cele din urmă să fie aruncat în mare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Un înger al Domnului l-a scos din mare şi l-a dus pe un munte. Descoperit de persecutori, este adus din nou la judecată şi ucis.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro