Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020 - POST
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Pe data de 2 septembrie, este prăznuit Sfântul Mucenic Mamant.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Sfântul Mucenic Mamant s-a născut în Paflagonia (Asia Mică), din părinţi creştini. Theodot şi Rufina, părinţii acestuia, pentru că nu au lepădat credinţa în Hristos, au fost întemniţaţi, scrie crestinortodox.ro. Astfel, Sfântul Mamant s-a născut în închisoare. Tatăl sau moare înainte ca acesta să se nască, iar mama sa a trecut la cele veşnice după ce l-a născut.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Un înger i se descoperă unei femei creştine, Amina, şi îi porunceşte să meargă la temniţă şi să-l ia pe Mamant. Mamant nu a grăit până la vârsta de cinci ani, iar când a împlinit această vârstă, primul cuvânt pe care l-a rostit a fost "Mama". Amina, văzând că deseori copilul îşi strigă mama, i-a pus numele Mamant.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. În vremea domniei lui Aurelian a fost o crudă prigoana împotriva creştinilor. Mamant, la vârsta de cincisprezece ani, ajunge înaintea împăratului şi i se cere să renunţe la credinţa în Hristos. Mamant refuză şi este supus la multe chinuri: biciuire, ardere cu făclii, că în cele din urmă să fie aruncat în mare.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 2 septembrie 2020. Un înger al Domnului l-a scos din mare şi l-a dus pe un munte. Descoperit de persecutori, este adus din nou la judecată şi ucis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel