Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 15 aprilie 2021
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Pe data de 15 aprilie, sunt prăznuiți Sfinţii Aristarh, Pud şi Trofim

Sfântul Apostol Aristarh a fost episcop al Apameei din Siria. Sfântul Aristarh a fost arestat în Efes, împreună cu Gaius, de mulţimea care se ridicase împotriva lui Pavel, scrie crestinortodox.ro. Sfântul Apostol Pavel le scrie colosenilor: “Vă îmbrăţişează Aristarh, cel întemniţat împreună cu mine” (Coloseni 4: 10). În Epistola către Filimon, Pavel îl numeşte pe Aristarh impreuna-lucrator cu mine, aşa cum îi numeşte şi pe Marcu, Dimas şi Luca.

Sfântul Apostol Pud era din Roma. Sfântul Apostol Pavel îl pomeneşte o dată în Epistola către Timotei ( ÎI Timotei 4: 21). La început, casa lui Pud a fost un liman al celor mai de frunte apostoli, iar mai târziu ea a devenit un locaş de închinare, numită Biserica Păstorilor.

Sfântul Apostol Trofim, potrivit Faptelor Apostolilor (Fapte 20:4), era originar din Asia. Acesta l-a însoţit pe Apostol în călătoriile lui. În Epistola a doua către Timotei Sfântul Apostol Pavel afirma: “Pe Trofim l-am lăsat în Milet, fiind bolnav “(ÎI Timotei 4: 20). Sfinţii Aristarh, Pud şi Trofim au murit prin decapitare, împreună cu Sfântul Apostol Pavel, în timpul persecuţiei lui Nero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel