Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie - Cruce neagră
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 13 oct, 08:13
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie - Cruce neagră. Pe data de 13 octombrie, este sărbătorită Aducerea moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi. De asemenea, sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Carp, Papil, Agatodor şi Agatonica.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie - Cruce neagră. În anul 1996 a fost adusă la Iaşi, racla cu capul Sfântului Apostol Andrei, de la Catedrala mitropolitană din Patras (Grecia). La propunerea Patriarhului Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca în dată de 13 octombrie să se facă pomenirea "Aducerii moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi", potrivit crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie - Cruce neagră. Sfântul Mucenic Carp a fost episcopul Tiatirei, iar Sfântul Papil a fost diaconul său. Pe vremea împăratului Decius şi a proconsulului Valerius, au fost legaţi şi târâţi de cai. Un înger le-a vindecat rănile.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 octombrie - Cruce neagră. Agatodor, servitorul lui Carp a mărturisit că este creştin şi a fost şi el torturat. Sfântul Papil, deşi era supus chinurilor, a vindecat un orb, făcându-i pe mulţi să creadă în Hristos. Au fost aruncaţi la fiare, dar au supravieţuit. De asemenea, după flăcările în care au fost aruncaţi nu i-a atins, au fost decapitaţi cu sabia.

Rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos pentru ieşirea din necazuri

"Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al Lui Dumnezeu, nu suntem vrednici de Milele Tale, dar îndrăznim să Te rugăm să primeşti şi puţina noastră rugăciune, precum ai primit oarecând cei doi bani ai văduvei şi să alungi de la noi tulburarea care ne-a cuprins. Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie! Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!".

G Ad:

Vezi și: Rugăciuni către Maica Domnului pentru ieşirea din necazuri. "Sufletul meu se simte sfârşit, totul îmi este greu"

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro