Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 noiembrie 2020 - Cruce neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Pe data de 13 noiembrie, este prăznuit Sfântul Ioan Gură de Aur. 

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Sfântul Ioan Gură de Aur s-a născut la Antiohia şi a fost botezat la vârsta de 20 de ani. A fost hirotonit diacon de către Arhiepiscopul Meletie (381), şi preot de către Flavian, urmaşul lui Meletie (386). A fost ales patriarh al Constantinopolului, fiind hirotonit de patriarhul Teofil al Alexandriei, la 28 februarie 398.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 noiembrie 2020 - Cruce neagră. Animozităţile sunt intensificate după ce Ioan Gură de Aur îi primeşte pe Fraţii Lungi, acuzaţi de origenism. Împărăteasa Eudoxia, îl convoacă pe Ioan la un sinod la Stejar, spre a se dezvinovăţi de acuzele aduse. Ioan nu se prezintă la sinod şi este trimis în exil în Bitinia, apoi rechemat în scaun, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 noiembrie 2020 - Cruce neagră. După revenire, Sfântul Ioan critică din nou dezmăţul şi zarva produse în jurul unei statui de argint ce o înfăţişa pe Eudoxia. Sfântul este trimis la Pityum, un orăşel pe malul răsăritean al Marii Negre. Nu rezista călătoriei şi moare pe 14 septembrie 407.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 13 noiembrie 2020 - Cruce neagră. În anul 1997, Silvano Piovanelli, Cardinalul Florenţei, a dăruit Bisericii Ortodoxe Romane o părticică din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, care se află momentan în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel