Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro
Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. Sfinții Mucenici Evlampie și Evlampia și Sfântul Ambrozie de la Optina sunt prăznuiți pe 10 octombrie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. Sfântul Ambrozie de la Optina este unul dintre cei mai renumiţi sfinţi din Mănăstirea Optina. S-a născut pe data de 21 noiembrie 1812 a şi trecut la cele veşnice în ziua de 10 octombrie 1891. A fost canonizat în anul 1988.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia s-au născut în Nicomidia fiind fraţi. În timpul persecuţiilor lui Maximian au părăsit cetatea, ascunzându-se în munţi. Pentru că a încercat să oprească prigonirea creștinilir, a fost arestat şi dus înaintea judecătorului, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 10 octombrie 2019 - POST. A fost supus la multe chinuri. Dorin să-și ajute fratele, Evlampia a mărturisit credinţa în Hristos în fața judecătorului, fiind torturată. Evlampie a fost decapitat, iar sora sa a murit înainte să i se taie capul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel