Calendar creștin ortodox. Cine e pomenit pe 19 decembrie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Calendar ortodox
Calendar ortodox
Sfântul Mucenic Bonifatie este pomenit în calendarul creştin ortodox la data de 19 decembrie.

Calendar ortodox, 19 decembrie. Sfântul Mucenic Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian, fiind rob al unei femei din aristocraţia romană, pe nume Aglaia, fiica prefectului Romei. Aceasta ducea o viaţă liberă şi trăia cu tânărul său slujitor, Bonifatie.

Calendar ortodox, 19 decembrie. Sfântul Mucenic Bonifatie era însă milostiv, iubitor de străini şi îndestula cu dragă inimă pe cei lipsiţi. La fel şi stăpâna lui era milostivă şi avea evlavie către Sfinţii Mucenici. După un timp, viaţa lor s-a schimbat într-un mod minunat: Bonifatie, trimis de Aglaia, a mers în ţinutul Ciliciei pentru a aduce oseminte de martir, căci se aflase că prin acestea se dobândesc tămăduiri şi ajutor. Ajuns acolo şi văzând râvna şi credinţa mucenicilor, se converteşte şi este el însuşi dat pe mâinile călăilor.

Calendar ortodox, 19 decembrie. A fost chinuit şi decapitat, trupul său a fost răscumpărat cu bani mulţi de Aglaia şi înmormântat aproape de Roma. Mai târziu, aceasta a zidit o biserică mare în numele Sfântul Mucenic Bonifatie.

VEZI ȘI: Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 18 decembrie - Cruce neagră


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel