Calea Lactee ascunde un secret fascinant."Depășește orice așteptare"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Calea lactee
Calea lactee
Calea Lactee este înconjurată de un halo cu un diametru de câteva sute de mii de ani-lumină.
Masa lui este comparabilă cu cea a galaxiei noastre şi, până de curând, se considera că el este stabil, spre deosebire de structura din care face parte sistemul nostru solar şi care se roteşte continuu. 

O echipă de astronomi de la Universitatea din Michigan a aflat, pentru prima dată, că halo-ul se învârte şi, mai mult decât atât, a măsurat viteza de rotaţie a acestei structuri.

,,Această descoperire depăşeşte orice aşteptări. Până acum, se credea că galaxia noastră se roteşte, în timp ce norul gazos care o înconjoară este staţionar, însă acest lucru este total greşit. Acest rezervor cu gaz se roteşte de asemenea, însă nu la fel de repede ca şi galaxia", a declarat Edmund Hodges-Kluck, coordonatorul studiului, într-un comunicat de presă emis de NASA. 

Se presupune că galaxiile s-au format pe parcurs ce materia intergalactică a început să se scufunde în cavităţi create de găuri negre. Prin urmare, studiul realizat recent de cercetătorii americani este extrem de important, deoarece rotaţia halo-ului Căii Lactee ne poate spune cât de rapid a început materia să se scufunde într-o astfel de cavitate şi, totodată, în cât timp s-a format galaxia noastră, scrie iflscience.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel